Koristne povezave

O registraciji domen je bilo kar nekaj napisanega. Vse bistvene informacije pa boste našli na straneh, ki jih omenjamo v nadaljevanju.

Domače strani

Registracija domene (www.neoserv.si) – Tukaj boste izvedeli največ koristnih informacij o registraciji domen, tako slovenskih kot tujih, katero končnico izbrati in nasvete kje dobiti najcenejše domene. Prav tako pa lahko na omenjeni spletni strani domene tudi registrirate.

Register .si domen – (www.register.si) – Arnesova uradna spletna stran za registracijo domen, ki je prav tako polna informacij, vendar v osnovi namenjena podjetjem in registrarjem. Na spletni strani lahko preverite tudi, kdo je lasnik posamezne .si domene.

Tuje strani

Icann (www.icann.org) – Uradna spletna stran mednarodne organizacije za nadzor nad domenami. Oni določajo, katere končnice so v obtoku, kdo je skrbnik za posamezno končnico in tako dalje.

Verisign (www.verisign.com) – To je skrbnik najbolj popularne domene na svetu .com. Vsi, ki ponujajo registracijo .com domen, so na nek način povezani z njimi. Ali direktno ali preko posrednikov.