Kriteriji za izbiro spletnega gostovanja

Izbrati cenejše spletno gostovanje ali tisto »kvalitetnejše«? Vsekakor je v teh težkih časih potrebno paziti na vsak porabljen evro, a pri tako pomembnih storitvah, kot je spletno gostovanje, morate biti malce bolj pozorni in paziti na več različnih stvari, šele nato se lahko varno odločite za pravega ponudnika, s katerim ne boste razočarani.

Dobro spletno gostovanjeČe se preživljate z recimo kakšno spletno trgovino, vam bo dosegljivost najbrž prvotnega pomena in vam nekaj ur nedosegljivosti lahko povzroči več škode, kot bi pa plačali za celo leto spletnega gostovanja. Prav zaradi tega je pametno, preden se odločite za nakup, malce prebrati raznorazne članke in pa tudi forume, kjer boste našli veliko informacij in mnenj iz prve roke. Vsekakor ne gre poslušati vsakega mnenja, kajti vsak ima svoje izkušnje, a dobili boste nek splošen vtis o ponudniku, katerega lahko potem tudi sami preverite prek telefona ali elektronske pošte.

Pozorni bodite na odzivnost, torej kako hitro vam bodo odgovorili ali pa se javili na telefon, na njihovo ustrežljivost in prijaznost, ker če pride do težav v prihodnosti, boste še kako veseli, da je vaš ponudnik prijazen in hitro priskoči na pomoč.

Poleg odzivnosti in prijaznosti pa mora biti vaš ponudnik spletnega gostovanja tudi zanesljiv in strežniki morajo biti visoke kakovosti. Ponudnik mora redno skrbeti za varnost vseh spletnih mest, kar pomeni, da bodo redno delali varnostne kopije. V primeru, da pride do kakšne napake, boste lahko mirno spali – vedoč, da je vaše spletno mesto varno.

Vsekakor bodite tudi pozorni na sestavo paketov gostovanja, in sicer na dovoljeno število domen, na dovoljeno količino prometa in velikost vašega prostora, v današnjem času pa je potrebno tudi paziti, če paketi podpirajo odprtokodne sisteme (WordPress, Joomla, Drupal) in pa razne e-commerce sisteme (Magento, OpenCart, Zen Cart, PrestaShop ,..). Ker pa boste za vsako od teh platform potrebovali tudi MySQL bazo, je pametno preveriti tudi število dovoljeni baz.

Kot ste najbrž že opazili, je spletno gostovanje zelo delikatna storitev in cena vsekakor ni edini kriterij na katerega morate paziti, je pa vsekakor pomembno.

Zaenkrat še ni komentarjev.

Objavi komentar