Pravilna registracija domene

Za uspešen nastop na svetovnem spletu boste poleg dobro načrtovanega projekta vsekakor potrebovali še svoje spletno ime oz. spletno domeno, ki bo obiskovalcem povedala, kaj naj vpišejo v spletni brskalnik, da lahko potem obiščejo vašo spletno stran.

Ime domene

Domena je torej spletno ime, ki lahko izraža vašo dejavnost, ime znamke, skratka karkoli se odločite, da bo vaše ime predstavljalo. Vsekakor pa to ni lahka in enostavna odločitev, kajti sodeč po raziskavah je izbira domene izjemno pomembna, ker odloča, če se bo obiskovalec sploh odločil obiskati vašo stran in pa če si bo sploh zapomnil vašo domeno, da bo vedel kaj poiskati.

Že tako ali tako je obiskovalce težko spraviti na vašo stran in veliko lastnikov plačuje velike vsote denarja za plačan promet, ki pa velikokrat ni kaj preveč kvaliteten, zato je nespametno stranke odvrniti že s tako malenkostjo, kot je napačno izbrano ime domene. Največ napak je opaženo, ko lastniki izberejo predolgo ali pa težko razumljivo besedo, kar pripelje do težke zapomnljivosti in posledično do slabšega obiska strani.

Postopek registracije domene je enostaven in ga opravite kar preko spleta, poiščete enega izmed uradnih slovenskih ali tujih registrarjarjev ter sledite podanim navodilom. Po plačanem predračunu ali poravnanem znesku s kartico ali kakšno drugo plačilno metodo boste dobili e-pošto s navodili in nastavitvami, da bo vaša domena lahko začela svojo spletno pot.

A bodite pozorni tudi pri izbiri ponudnika registracije domene, kajti cene se lahko zelo razlikujejo od enega do drugega, zato je pametno, da preverite več različnih ponudnikov, preden se odločite za registracijo domene. Cena se predvsem pozna, če imate več domen, ki jih morate potem letno podaljševati, kar lahko nanese kar nekaj denarja, ki bi ga lahko porabili za druge namene. Vsekakor pa se ne rabite bati izbire imena in samega postopka registracije, ker je na spletu veliko informacij, ki vam bodo pomagale in vas vodile skozi ta postopek.

Zaenkrat še ni komentarjev.

Objavi komentar