Registracija eksotične ali .com domene?

V zadnjem času postajajo posamezniki, ki želijo registrirati imena domen, zelo kreativni, saj jim to omogoča čedalje večji izbor domenskih končnic, ki jih ponuja registracija domen. S kombinacijo imena in končnice domen lahko tvorimo zanimive in privlačne besedne zveze, slogane, reklamna sporočila in duhovite stavke. Odkar je registracija domen možna tudi s končnicami drugih držav (npr. .me, .be, .ch ter druge), smo lahko pri ustvarjanju imen, ki jih želimo registrirati, zelo domiselni. Vendar pa kreativnost in inovativnost, ki velikokrat vodita v eksotičnost, nista vedno najboljša pristopa, ko se izvaja registracija domen za podjetja. Sploh v primeru, da izbiramo ime domene za podjetje, ki posluje v ZDA in gradi na ugledu, takšna kreativnost hitro odpade.

Eksotična domena

Številne tržne analize so pokazale, da je registracija domen .com v takšnih primerih najboljša rešitev, ker je v poslovnem okolju najbolj priznana domenska končnica. Spletni uporabniki ji tudi najbolj zaupajo. Registracija domen s končnico .com dokazano spodbuja občutek, da za domeno stoji bolj kredibilen poslovni partner.

V primeru, da se podjetja usmerjajo bolj na angleški trg, je včasih bolje, da se registracija domen izvede s končnico .uk. Podobno velja za poslovanje v Avstriji, Grčiji, na Kitajskem ali drugod po svetu. Potrošniki imajo namreč radi občutek, da je podjetje, s katerim stopajo v stik, lokalno. Registracija domen s končnicami držav, v katerih podjetje posluje, četudi ima sedež nekje drugje, lahko v potrošnikih sproži zaupanje, ki bi ga sicer imela le lokalna podjetja. Tako pa v bistvu pravim lokalnim podjetjem odvzamejo njihovo konkurenčno prednost in s tem povečujejo tržni delež v državi.

COM domena

Registracija domene mora biti vedno premišljena, ker je od tega odvisna prihodnost podjetja. Podjetje je namreč najbolj odvisno od tega, kakšen položaj zaseda na trgu, in pravilna registracija domen, torej izbira pravega imena v kombinaciji z domensko končnico, lahko ta položaj utrdi. Ker je postopek registracije domene danes izjemno lahek in hiter, si velja vzeti čas, ki je s tem prihranjen, in ga nameniti izbiri pravega domenskega imena.

Zaenkrat še ni komentarjev.

Objavi komentar