Na odločitev naj NE vpliva le cena gostovanja!

Ste eden izmed tistih, ki določena živila kupuje v drugi trgovini, saj so tam cenejša? Ali greste ponje zato, ker je njihova kakovost boljša? S tem, da želite izdelke kupiti po čim nižji ceni, ni prav nič narobe. Ne smete pa se odreči kakovosti, saj npr. v primeru živil lahko trpi vaše zdravje. Tudi pri spletnem gostovanju moramo upoštevati razmerje med ceno in kakovostjo, saj za nizko ceno lahko pričakujemo slabo storitev.

Resnica o ceni in kakovosti

Tudi sam sem šel enkrat na led. Čisto na začetku, ko pravzaprav še nisem točno vedel, kaj vse moram pri izbiri ponudnika gostovanja upoštevati. Ogledal sem si spletne strani več ponudnikov, primerjal pakete, izločil tiste, ki zame niso prišli v poštev, nato pa sem izbral najcenejšega. Lahko si mislite, da danes svojih spletnih strani ne gostujem več tam, je pa res, da je moralo miniti leto dni, preden sem se odločil, da tako pač ne gre več. V tistem času sem imel le eno spletno stran. Delovala je izredno počasi. Že res, da sem objavljal veliko slikovnega materiala, a počasnost oz. neodzivnost se mi je zdela izredno sumljiva. Ko sem ponudnika vprašal, zakaj se moja stran nalaga tako počasi, mi je dejal, da je krivo veliko število slik. A temu nisem povsem verjel.

Kakovost ponudnika gostovanjaPo enem letu, ko je gostovanje poteklo, sem opravil hitro raziskavo na spletnih forumih, kaj priporočajo drugi. Spomnim se, da so bila mnenja različna, nekateri so določenega ponudnika hvalili, medtem ko so se drugi čez njega pritoževali. Pregledal sem, kateri izmed ponudnikov je imel največ pohval in se odločil zanj.

Danes bi bilo to verjetno nekoliko težje, saj je bilo včasih ponudnikov precej manj. Po drugi strani pa je res, da imamo danes v Sloveniji nekaj večjih, ki so vredni zaupanja, manjši pa se le stežka prebijejo do svojega kosa pogače.

Z novim ponudnikom sem imel res srečo, saj mi je spletna stran delovala mnogo hitreje. Že res, da je cena gostovanja nekoliko višja, a vsekakor imam raje hitro spletno stran in dobro podporo kot neodzivno stran za malo denarja. Kasneje sem k novemu ponudniku prenesel še domene, tako da imam zdaj vse na enem mestu, kar mi omogoča dober pregled in enostavno urejanje.

P.S.: Članek nam je posredoval Miha iz Ljubljane, kateremu se zahvaljujemo za prispevek!

Zaenkrat še ni komentarjev.

Objavi komentar