Vrhnja domena .eu je lahko odlična naložba

eu domenaDomene s končnico .eu pri nas niso tako zelo priljubljene kot drugod po Evropi. Med državami Evropske unije največ .eu domen pokupijo prebivalci Španije, Nemčije, Francije in Belgije, pri nas pa še vedno velja prepričanje, da je .si domena najboljša izbira, ampak verjemite, da je lahko tudi .eu domena odlična naložba za prihodnost vaše spletne strani. Preberite si nekaj razlogov, zakaj je tako.

.eu domena ustvari vtis širše dostopnosti

Sploh če ste podjetje, ki širi svoje poslovanje izven slovenskih meja, bo domena .eu takoj ustvarila vtis večje dostopnosti globalnemu in evropskemu trgu. Domena, ki s .si končnico lahko nekomu, ki vas bo iskal po spletu, takoj da misliti, da ste samo lokalno omejeni.

.eu domena je skoraj nujna za vsa podjetja, ki poslujejo na evropskem trgu

Države članice Evropske unijeČe poslujete predvsem s strankami, ki prihajajo iz Evropske unije, je zakup .eu domene vsekakor pametna naložba. Priporočamo vam, da kupite tudi druge končnice – s tem se boste zavarovali pred konkurenco, prav tako pa boste lahko postavili več spletnih strani za posamezne trge. Z uporabo domene .eu bodo vaše potencialne stranke takoj vedele, da prihajate iz Evrope, saj jo lahko zakupijo samo prebivalci Evropske unije. Lahko naredite torej tako, da je .eu neka glavna domena s povezavami do lokalnih spletnih strani z drugimi končnicami (.si, .de, .it, …).

Večji nabor besed, besednih zvez in ključnih kombinacij

Ker .eu domene v Sloveniji niso tako priljubljene, je nabor besednih kombinacij takoj veliko večji. Obstaja zelo velika verjetnost, da so besede in besedne zveze, ki so na drugih končnicah že zasedene, proste v kombinaciji z .eu domensko končnico. Kot smo že omenili zgoraj, končnica ne bo imela bistvenega vpliva na pozicije v iskalnikih, tako da kar pogumno zgrabite priložnost.

Kdaj se splača kupiti .eu domeno, čeprav je ne boste uporabljali?

Zaščita blagovne znamkePredvsem takrat, ko želite zaščiti vaše ime ali blagovno znamko. Takrat se splača kupiti ne samo .eu domene, ampak tudi domene s preostalimi končnicami. Če imate blagovno znamko že registrirano, potem ste  deloma zaščiteni, sicer pa je to eden izmed najlažjih načinov, s katerim preprečite konkurenci, da bi vam ponagajala.

Najbolje, da še danes preverite, ali je vaša priljubljena besedna zveza prosta v .eu različici!

Zaenkrat še ni komentarjev.

Objavi komentar