Zakaj moje podjetje potrebuje domeno?

Že nekaj časa velja, da če vaše podjetje ni prisotno na spletu, je tako, kot da sploh ne obstaja. Če še nimate spletne strani ali trgovine, jo ima zagotovo vaša konkurenca. Poleg spletne strani pa potrebujete tudi ustrezno domeno, s katero lahko pozitivno vplivate na uspeh na spletu.

Domena za podjejte

Prepoznavnost na spletu

Dejstvo je, da morate biti na spletu povezani s svojimi strankami in potencialnimi kupci. Ključno vlogo pri tem lahko igra domena, na kateri se vaša stran nahaja. Domena mora obiskovalcu takoj povedati, kakšne informacije bo dobil na spletni strani.

Če imate prepoznavno blagovno znamko, potem potrebujete domeno, ki jo predstavlja, npr.: vasa-blagovna-znamka.si. Če pa imate specifično dejavnost, jo vključite v ime domene, npr.: dejavnost-podjetje.si. S tem bodo tudi obiskovalci na spletu takoj vedeli, kakšno vsebino lahko pričakujejo na vaši strani.

Prehitite konkurenco

Nekatera podjetja ne sledijo spletnim trendom in so prisotna samo na družabnih omrežjih ali pa še to ne. Tukaj je vaša priložnost, da jo prehitite! S prisotnostjo na spletu se vam lahko odpre večmilijonski trg. Zagotovo je eden izmed prvih korakov tudi, da izberete ustrezno domeno.

Konkurenca na spletu

Rast zaupanja

Če uporabljate brezplačno domeno (vase-podjetje.wordpress.com, vase-podjetje.wix.com itn.), potem lahko izgubljate potencialne obiskovalce. Dokazano namreč je, da obiskovalci bolj zaupajo in tudi raje obiskujejo spletne strani in trgovine, ki uporabljajo lastno domeno. Z registracijo lastne domene bo vaša spletna stran izpadla bolj profesionalno, pozitivno pa bo tudi vplivala na rezultate v iskalniku Google.

Z izbiro ustrezne domene torej lahko naredite prvi korak k uspehu na spletu! Za dodatne informacije o kar najboljši izbiri domene vam priporočamo, da si preberete še objavo 5 nasvetov za izbiro domene.

Zaenkrat še ni komentarjev.

Objavi komentar