Domene in podpora uporabnikom

Pri izbiri registrarja moramo upoštevati kar nekaj dejavnikov. Za večino je daleč najpomembnejši dejavnik cena, po drugi strani pa je res, da je veliko tudi takšnih primerov, ko naročnikom domeno priskrbi podjetje, ki je naročniku izdelalo spletno stran. Ker podjetja med seboj sodelujejo, je izbira s stroškovnega vidika večkrat neprimerna, saj bi naročnik do svoje domene lahko prišel tudi ceneje. Sicer razlike v cenah niso visoke, dejstvo pa je, da se razlikujejo, saj jih registrarji določajo sami.

Stroški za domeno

Pa pustimo ceno domene in se raje osredotočimo še na druge dejavnike, ki lahko vplivajo na izbiro registrarja. Poleg brezplačne WHOIS zaščite in brezplačnega DNS gostovanja na izbiro zagotovo vpliva tudi sam izgled spletne strani registrarja, ki lahko vzbuja zaupanje ali pa tudi ne. Kateri pa je še en zelo pomemben dejavnik, na katerega pa se naročniki žal ravno ne ozirajo? Tehnična podpora.

Da, tudi tehnična podpora lahko igra odločilno vlogo pri izbiri ponudnika domen. Pravzaprav bi bilo bolje, če bi jo igrala pogosteje, saj imajo naročniki, ki niso vešči rokovanja z domenami in spletnim gostovanjem, velikokrat najrazličnejše težave. Prav gotovo vsi ne vedo, kaj so na primer DNS-ji, brez pravilne nastavitve DNS zapisov pa spletna stran ne more delovati. Zdaj pa si predstavljate, da se nekdo, ki se na to ne spozna, nima na koga obrniti. Verjetno bo preteklo kar nekaj vode, preden bo ugotovil, v čem je težava in kako jo odpravi.

Tehnična podpora

Če pa nam je na voljo tehnična podpora, pošljemo le elektronsko sporočilo, v roku nekaj minut pa že lahko pričakujemo odgovor. Res je, najboljši ponudniki se še kako zavedajo pomembnosti svoje podpore, zato se močno trudijo, da na vprašanja svojih (potencialnih) naročnikov odgovarjajo kar najhitreje. Konkurenca je velika, zato je razlika v hitrosti podpore zelo velikega pomena. Hitre odgovore ter prijazno in strokovno pomoč cenijo tudi stranke, ki lahko z dobro besedo naredijo podjetju najboljšo reklamo.

Kako hitro se odziva registrar?Težav v povezavi z domenami je še veliko (npr. dodajanje dodanih ali parkiranih domen, kreiranje e-poštnega predala, uporaba nadzorne plošče, težave s podaljšanjem domene, …), zato vam polagamo na srce, da pred odločitvijo za določenega registrarja le-tega preverite, kako hitro se odziva na prejeta elektronska sporočila. Ne bo odveč, če v roke vzamete še telefon in zavrtite njegovo telefonsko številko. Včasih je tudi 15 minut čakanja lahko preveč, zato je nujno, da je registrar dosegljiv na telefon.

Če boste našli 2 registrarja – enega poceni s slabo podporo ter enega malce dražjega s strokovno in odzivno podporo, se raje odločite za drugega.

Zaenkrat še ni komentarjev.

Objavi komentar