Možne težave pri registraciji domene

Registracija domene - težavaDomena je izjemno pomemben del svetovnega spleta. Spletna stran se namreč nahaja za domenskim imenom, kar je prvi stik z morebitnimi obiskovalci. Domena mora biti takšna, da si jo lahko ljudje normalno zapomnijo. Seveda temu sledi registracija, ki se lahko opravi tudi brez pravega znanja o delovanju spletne strani. Večina registrarjev v Sloveniji ima lepo izdelane uporabniške vmesnike, preko katerih lahko preprosto registrirate domeno. Pomembno je, da pred tem preverite, ali je domena še prosta ali zasedena. To lahko storite sami ali pa to za vas storijo strokovnjaki – registrarji. Kakorkoli že, vsaka domena je lahko registrirana le enkrat. Če niste prepričani, ali želite registracijo opraviti sami, potem je bolje, da celotno zadevo prepustite registrarju, ki vam bo zagotovo rad pomagal pri tem.

Kaj storiti, če se pojavijo težave pri registraciji domene?

Navadno težav pri sami registraciji domene ni. Vseeno pa se lahko občasno pojavijo. V tem primeru boste zagotovo potrebovali pomoč registrarja, ki bo pogledal, zakaj je do težave dejansko prišlo in kako jo odpraviti. Navadno v primeru, da pride do težav pri registraciji domene, sam registrar preveri težave in potem ročno registrira domeno. Možnih težav pri registraciji ni tako veliko, ampak vendar… Prva težava, ki se lahko pojavi, je ta, da sistem registracije ne deluje, kar je danes sicer zelo redko – vsaj pri zaupanja vrednih registrarjih. V tem primeru mora vsekakor ukrepati sam lastnik sistema in vam pri tem pomagati.

Težave s šumnikiNapaka se pojavi tudi takrat, ko ljudje vpisujejo šumnike. Dobro morate razmisliti, ali boste registrirali domeno s šumniki ali brez. Zgodi se lahko, da nekdo registrira domeno brez šumnikov ali obratno in potem je lahko to za samega obiskovalca precej konfuzno. Čeprav gre za skoraj isti naslov, se na teh dveh domenah nahajata dve različni spletni strani. Pomembno je, da se odločite (v kolikor to vrhnja domena seveda omogoča), da registrirate tako domeno s šumniku, kot tudi brez. Nato pa lahko z ene domeno na drugo naredite preusmeritev.

Težava pri registraciji domene je velikokrat tudi ta, da preprosto ni proste domene, ki vam je všeč. V tem primeru, vam ne preostane drugega, kot da registrirate domeno, ki je še na voljo. Postopek registracije ni zapleten, vendar pa se lahko pojavijo različne situacije, ki vam onemogočajo nadaljevanje registracije. Za te primere so tukaj strokovnjaki, ki vam lahko brez težav pomagajo pri celoten postopku. V primeru vprašanj so vam ravno tako na voljo z raznimi nasveti. Nenazadnje je registracija domene postopek, ki ga potrebuje vsak lastnik spletne strani, zato morate le tega opraviti kar se da suvereno in zanesljivo.

Zaenkrat še ni komentarjev.

Objavi komentar